Afscheidsfeestje !!!

Wat voorafging aan het afscheidsfeestje op 1 april.

Premature partus van het feest.

Het stond al lange tijd gepand. Mijn afscheidsfeestje zou zijn op 1 april. Een week voor mijn vertrek, Stroomafwaarts over de Donau.
Op 18 maart was ik uitgenodigd voor een afscheidsetentje door Willy, Eline, Auke, Niels en Stijn. Gisteren was dat dus. We werden opgehaald door Auke en Eline zou wat later komen vanwege wat ziekteproblemen op haar werk. Bij het restaurant kwamen we echter tegelijk aan. Dat was wel zo leuk want nu konden we tenminste gezamenlijk naar binnen en aan tafel.
Het was heel gezellig en we hebben heel lekker gegeten van maar liefst drie gangen en het ging ook nog allemaal op. Gezelligheid doet eten, zeker in goed gezelschap.
Er ging schijnbaar ook nog iets fout want op een gegeven moment, tijdens het dessert, kwam onze tafeldame ineens aan met een brandende vuurwerkfontein met haar excuus dat ze deze niet direct met het dessert had aangestoken. Ze wenste me een heel fijne verjaardag. Zo vreemd als de Donau zelf natuurlijk want mijn verjaardag is pas in juli. Willy, Eline, Auke noch Niels begrepen er iets van. Stijn al helemaal niet natuurlijk want die kon alleen nog maar, als gebiologeerd, naar het brandend object op tafel staren. We hebben het maar voor lief genomen en het zou wel een vergissing zijn, zodat een andere tafel nu waarschijnlijk geen brandende vuurwerkfontein zou krijgen. Toen we enigszins uitgebuikt waren, zijn we voldaan vertrokken. In twee auto’s, dat wel. Auke reed een vreemde route vond ik en we spraken erover dat het op deze manier toch wel een beetje omrijden was naar hun huis, maar we schoten goed op. Hij zei nog: “Ik ontvoer je gewoon.” Op het moment dat ik verwachtte dat hij rechtdoor zou rijden, sloeg hij echter linksaf. Hij parkeerde de auto, we stapten uit en hij mompelde iets van “we gaan nog effen een borreltje doen”. Op zich niet heel vreemd, vond ik. Het regende behoorlijk en ik probeerde zoveel mogelijk onder luifels te lopen achter Auke en Niels aan. Toen we bij ‘Kom aan Tafel’ binnenstapten voor de voornoemde borrel merkte ik dat het er behoorlijk druk was, het klonk gezellig. Toen we bijna in de grote drukke ruimte waren aangekomen, begon ik ineens stemmen te herkennen.

Verrassing

Pas toen ging bij mij het licht aan. Ik was zojuist bij mijn eigen afscheidsfeestje binnengestapt en het was er al hartstikke druk ook.
Een echt verrassingsfeest was het voor mij.
Willy en Eline waren er zowaar al. Vreemd want we waren, vanaf het restaurant, tegelijk vertrokken. Eline rijdt trouwens wel lekker door, net als haar vader.
Auke, Niels en Stijn natuurlijk want die waren samen met mij binnengestapt.

Ook waren er mijn lieve zussen Gré, Anja en Corrie en mijn nichtjes, neven en verdere familie: Jolanda, Jaco, Hugo, Jaap-Willem, Ria en Evert, Miranda en Marcel, Saskia en Martin met Stan en Kevin.
Verder ook natuurlijk onze vrienden met familie: Yolande en Daem, Amélie en Gert, Marloes en Robin, Madelon.
En als kers op de taart mijn oud-collega’s: Martin en Marja, Thijs (met z’n vriendin) en Roland, Cees en Yvonne, Snežana en Leo.

Supergezellig !!!

Een perfecte mix van mensen voor een prachtig mooi afscheidsfeestje. Supergezellig !!!
Natuurlijk wil ik ook in deze eerste officiële blog, de blog staat vanaf nu openbaar, alle aanwezige feestvierders, gelukwensers, cadeaugevers en liefdeverspreiders, bedanken voor alles wat me gisteren is overkomen. Het was een gedenkwaardige belevenis en zeker een om aan terug te denken, Stroomafwaarts over de Donau.

Ook van de cadeaus zal ik er een aantal, vanwege praktisch of emotioneel belang, meenemen op mijn reis. Heel leuk om op die manier terug te kunnen denken aan de vrienden die ik, tijdelijk, achterlaat.

“Afscheid nemen doe ik niet hoor”, sprak Snežana nog, we zeggen gewoon “later” en “doei”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s