aside Het weer en de pegel

Het weer

IMG_1418Zojuist ben ik me, omdat ik nu steeds meer tijd begin over te houden, nog maar eens gaan verdiepen in de weersomstandigheden en de pegel (waterniveau) van de Donau op het punt waar ik van wal steek.
Daar is het momenteel, net als hier trouwens, heel mooi lenteweer. Op zich genieten we daar natuurlijk allemaal van. Dat moet ook om onze inwendige batterijen weer op te laten laden in het mooie zonnetje. Ik zit ook met regelmaat buiten met dit doel. Aan de andere kant maak ik me grote zorgen over het weer.
Het is dan ook nooit goed hé. Altijd wat te klagen over het weer. Inderdaad! Het mag van mij pijpenstelen gaan regenen. En is het dan misschien niet hier dat ik dat wil, maar dan toch zeker in het Zwarte Woud.

De Pegel

IMG_1417Waarom? Nou, de Donau is een regenrivier die al het regenwater vanuit haar gehele stroomgebied verzamelt en afvoert naar de Zwarte Zee. Zonder regen kom ik met een te lage pegel te zitten en wanneer de pegel niet hoog genoeg is mag ik niet varen.
Dat is waarom. Minimaal 45 centimeter water moet er op mijn startpunt in de Donau staan anders kan ik het wel schudden.
En dat schudden helpt net als wrijven ook al niet.
Wanneer ik op 8 april word afgezet in Donaueschingen met te weinig water moet ik mijn vertrek net zo lang uitstellen totdat het waterpeil ((de pegel) is gestegen tot 45 centimeter.
En om dat waterpeil te laten stijgen moet het gaan regenen, heel hard gaan regenen. Een begripvolle lezer zal begrijpen dat ik liever heb dat het ‘daar en nu’ heel hard gaat regenen. Beter dan dat ik daar ter plekke, kamperend in de regen, zal moeten afwachten tot er genoeg is gevallen om mijn vertrek mogelijk te maken. Een te lage pegel zou dus een streep door m’n rekening kunnen betekenen.
Erg? Ja! Verschrikkelijk? Nou nee, dat ook weer niet! OK!

De Donaties

‘Tsja, die blijven, net als de regen, een beetje op ’t zelfde peil hangen. Nog altijd ben ik, gelukkig nog virtueel, op een plek waar ik niet te lang wil blijven rondhangen, de kerncentrale in Kozloduy, Bulgarije.

Net zo goed als op regen blijf ik dus hopen op meer ruimhartige donaties al doen ook de kleine donaties lekker mee hoor. Alles is welkom wanneer ik maar een beetje uit de buurt van die centrale kom. Lekker weer de overweldigende natuur in.

Willen jullie mij en de Maag Lever Darmstichting helpen? Doneer dan via mijn actiepagina bij de MLDS: https://kominactie.mlds.nl/actie/willem-den-hartog

Doneren kan al vanaf € 5, =

Bij voorbaat mijn hartelijke dank mede namens de MLDS en de MLD patiënten.

2 comments

  1. Net gedoneerd dus weg bij die vreselijke plaats, veel plezier Willem en behouden vaart, Anneke en Cees Schoutsen, bushcraftvrienden gr

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s