Dolni Vadin > Bajkal

Lekker weer op weg

Weer een stukje verder het onbekende in. In vergelijking met onze moderne, wij zeggen graag ontwikkelde, Europa een steeds vreemder voorkomend beeld van de omgeving.
Schaarser maar daarom zeker niet minder mooi. Misschien zijn we wel een beetje te ver doorgeschoten al geeft dat dan toch ook wel weer alle gemakken die we niet graag zullen opgeven.

Village of Dolni Vadin
Hoe leuk is dit? Idylisch of niet?

Door weer een mooie donatie ben ik zojuist voorbij een idylisch dorpje, Dolni Vadin, gekomen en nu op weg naar Bajkal, in Bulgarije en nog steeds virtueel.

Naar foto’s moet ik steeds langer en beter zoeken om er nog een paar te pakken te krijgen die geschikt zijn om te plaatsen.

6130_over_roofs_-_view_to_danube
Dit is heel typerend voor Oost Europa
Hollywadin
En dit maakt me wel heel erg nieuwsgierig

Wanneer ik deze informatie bij elkaar zoek krijg ik het gevoel dat ik in Dolni Vadin waarschijnlijk veel meer bezienswaardigheden zal aantreffen dan op dit moment virtueel mogelijk is.
Er zijn heel veel interessante dingen aan de gang.
Zo zag ik ook een actie voorbij komen die zorgt dat de oevers van de Donau vrij worden gemaakt van zwerfvuil.
Nou, hoe bekend is dat bij DKKV Dajaks. Die organiseren, samen met andere verenigingen uit de omgeving, ook een jaarlijkse schoonmaak van de oevers van de Nieuwe Merwede.

Mensen die goed voor hun leefomgeving zorgen. We gaan toch met z’n allen de goede kant weer op. De natuur en het milieu moeten weer op de eerste plaats komen.

11398_Baykal
Als was dit helemaal niks, Bajkal belooft nog meer en is wat groter maar niet heel fors. Het blijft een klein dorp met wel enige hotels en wat toerisme maar echt veel bijzonders is het niet.
De natuur in deze omgeving echter is ontzagwekkend mooi. Geweldige zonsop- en ondergangen, het altijd bewegende water van de Donau, de bomen en planten, super!

Rust

En niet te vergeten de rust die ervan uitgaat. Drukker zou het nergens mogen zijn.

Tijdens mijn reis kijk ik hier gegarandeerd met andere ogen naar dan nu alleen vanaf het beeld scherm. Nu moet ik er nog allerlei gevoelens bijfantaseren die straks gewoon al aan het beeld zijn vastgeplakt. Dan komt alles binnen zoals het werkelijk is en niet virtueel.
Ook alle nare dingen zullen binnenkomen in de hevigheid waarin ze zich voordoen.

Maar mijn stelling is: “Problemen zijn er niet voor mij, nee, die zijn voor andere mensen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s