Kalimok – Brashlen

Brashlen

Zojuist nog passeerde ik Brashlen. Inmiddels bevind ik me al weer bij de groep Donau-eilanden, net voorbij Brashlen.
Brashlen is een dorp in het noorden van Bulgarije. Het is onderdeel van Slivo pole gemeente, Ruse regio. Brashlen ligt aan de Donau. Het is 37 km ten oosten van het centrum van Ruse, 14 km in dezelfde richting van de stad van Slivo pole, 82 km ten zuid-westen van de stad van Silistra, 196 km ten noord-westen van de stad van Varna en 341 km ten noordoosten van de stad van Sofia. Er is een busverbinding naar de stad Ruse en de omliggende dorpen.
Schermafbeelding 2017-04-02 om 10.34.05Het dorp is gelegen in het oostelijke deel van de Donau vlakte, op 33 m boven de zeespiegel. Er heerst een vochtig continentaal klimaat met koude winters en droge, hete zomer. Brashlen heeft ongeveer 380 inwoners.
Er wordt voorzien in elektriciteit, water en communicatie. De dichtstbijzijnde school en gezondheidsdiensten bevinden zich in het naburige dorp Golyamo Vranovo. Er is een gemeentehuis, een postkantoor, een communautair centrum met een bibliotheek en winkels. De bewoners leven er overwegend van de landbouw – varkenshouderij in het bijzonder.

Schermafbeelding 2017-04-02 om 11.00.09Culturele bezienswaardigheden in het dorp zijn: de Orthodoxe kerk ‘St. Nicolay’ gebouwd in 1881 en het Monument van de soldaten die, in de strijd op de Shipka bergtop, zijn overleden.

Kalimok-Brashlen

Een plaats van belang in het alternatieve toerisme is zonder meer ‘Kalimok-Brashlen’ een beschermd natuurgebied. De rijke verscheidenheid aan dieren is hier door de jaren heen bewaard gebleven.
Er leven circa 230 soorten vogels, reptielen, amfibieën, zoogdieren, bedreigde en beschermde dieren die in de Bulgaarse rode lijst staan geregistreerd.

Schermafbeelding 2017-04-02 om 10.33.27De regio Brashlen heeft verschillende voorzienigen voor voetgangers, fietsers en kanovaarders met routes van waaruit u de eilanden Mishka, Malak en Golyâm Brashlen kunt zien. Je kunt er in het voor- en najaar, met een roeiboot of kano, de kanalen in en rond het Brashlen moeras verkennen.

Donaties

Doordat er zomaar ineens weer een aantal ruimhartige donaties zijn geplaatst, waarvoor mijn hartelijke dank, ben ik pardoes aan de grote stad Ruse voorbijgeschoten.
Wanneer ik de plaatjes, die ik voor deze pagina bij elkaar heb gezocht, zie dan ben ik daar helemaal niet zo verdrietig om hoor. Dit zijn de plaatsen op onze mooie planeet die het bezoeken meer dan waard zijn. Hier wil ik, maar dan op de werkelijke Donau Experience, wel wat langer vertoeven. Wat een verbluffende schoonheid!

Om de virtuele tocht, nog deze week, totaan de Zwarte Zee te kunnen volbrengen zullen er nog heel veel bereidwillige mensen moeten bijkomen die het bedrag willen gaan ophogen tot het initiële streefbedrag van € 2888, = (2888 kilometer). Nog 513 kilometer te gaan.

“Wat je met elkaar doet, heb je voor elkaar!”

Doneren kan al vanaf € 5, =.
Dat zou betekenen dat er op z’n minst nog 103 donaties van € 5, = gedaan zouden mogen worden. Kijken we naar het gemiddelde van alle, tot nu toe 89 donaties dan komen we uit op € 26,685393258426966 per donatie.

ActieLogo_MLDS_RGB_HR01Dat is veel, lieve mensen, heeeeel veel !!!
We hebben met z’n allen al heel veel voor de MLDS gedaan. Een geweldige prestatie! Chappeau!!!

Gaan we met het gemiddelde bedrag rekenen (zeg voor ’t gemak € 25, =) dan zouden er nog maar zo’n 20 donateurs nodig hebben om de Zwarte Zee te bereiken.
Dat zou toch geweldig zijn? Of niet dan?

Het ziet er alleszins naar uit dat ‘wij‘, met z’n allen, ‘het verschil’ gaan maken.
Het verschil, voor de Maag Lever Darmstichting en de MLD patiënten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s