Isaccea

Spetterende race

Nu de eindsprint is ingezet vlieg ik, bijna in planee, over het water als een malle.
Ik peddel me rot in dit moordend tempo. M’n schouders zijn opgezwollen van het typen van de vele bedankbriefjes en de blogberichten. Dit is de realiteit van de dag, mijn dag.

We zijn met elkaar in een flow beland waarbij we pas weer tevreden zijn wanneer we op het eiland Sacalinu, net voor de kust, in de Zwarte Zee zijn aangekomen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERADe steen die ik, sinds mijn vertrek bij de samenvloeïng van de Breg en Brigach, waar de Donau begint, bij me draag wil ik er een mooie plek geven waarna ik er minimaal één nacht zal doorbrengen om een beetje tot bezinning te komen en aan Willy te denken.

De heen reis zit er dan op. Nu nog door naar Constanța om daar te kijken of er een welwillende binnenvaartschipper te vinden is die me mee terug wil nemen, de Donau Stroomopwaarts dit keer, op weg naar huis.
Maar eer het zover is heb ik nog wel even wat te doen. De Donau Experience.

Bijna in de Donaudelta

Town_hall_of_Isaccea
Gemeentehuis van Isaccea

Isaccea is een klein stadje in de provincie Tulcea, in Dobroedzja, Roemenië, op de rechteroever van de Donau, 35 km ten noordwesten van Tulcea. Volgens de volkstelling van 2011, heeft het een bevolking van 4.955 inwoners.

De stad wordt al duizenden jaren bewoond, want het is een van de weinige plekken in de Beneden-Donau die gemakkelijk kunnen worden gefortificeerd en dus kan een gemakkelijke verbinding tussen de Balkan en de steppen van Zuid-Oekraïne en Rusland worden gecreëerd. De Donau was lange tijd de grens tussen de Romeinen, later Byzantijnen en de “barbaarse” migrerende stammen in het noorden, waardoor Isaccea als grensstad, veroverd en in het bezit is geweest van tientallen verschillende volkeren.

Nu pas realiseer ik me dat ik Galaţi al een flink eind gepasseerd ben. De stad waar ik ben uitgenodigd op bezoek te komen bij Damen Shipyards. Dat moet ik me op mijn werkelijke reis, Stroomafwaarts over de Donau, niet laten overkomen.

Donauteurs

Schermafbeelding 2017-04-03 om 21.06.28De Donauteurs hebben weer van zich doen spreken vandaag. Opnieuw is er een groot bedrag aan donaties bij de Maag Lever Darmstichting geplaatst. Het blijft maar doorgaan nu en daar ben ik zo ontzettend blij mee. Zo net voor mijn vertrek nog even een eindsprintje. Jullie zijn echt allemaal geweldig. Zowel de Donauteurs die al hebben bijgedragen als de toekomstige Donauteurs wil ik aanmoedigen om mij, maar vooral de MLDS en de MLD patiënten, te blijven steunen in hun doelstelling.

Ik zal mijn uiterste best doen om jullie allemaal middels deze blog op de hoogte te houden van mijn belevenissen en ontmoetingen zodat jullie allemaal lekker met de voetjes op de bank kunnen meegenieten.

Schermafbeelding 2017-04-03 om 21.09.02
Een schermafbeelding uit mijn GPS systeem, net voordat de Donaudelta begint

Voor mij wordt de belangrijkste taak het ont-moeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s