Afscheidsfeestje Dajaks (vervolg)

4 april 2017 vanaf 20:00 uur

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn dan was gisterenavond, op mijn eigen club, ook het moment aangebroken voor een (tijdelijk) afscheidsfeest. Maar, om met Arnold Schwarzenegger te spreken: “I’ll be back!”

Bij DKKV Dajaks aan de Zeedijk in Dordrecht had ik gepland om op 4 april 2017, 4 dagen voor mijn vertrek naar Donaueschingen voor mijn Donau Experience, Stroomafwaarts over de Donau, een feestje te organiseren ter gelegenheid van deze reis. Even met elkaar overleggen nog, gezellig bijkletsen, elkaars verwachtingen peilen, enzovoort. Het was een roerige (rumoerige) avond, waarvan vele leuke foto’s. Op een afstandje moet het hebben geleken of ons clubgebouw in gebruik genomen was als kippenhok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bere-gezellig

En, het was vooral bere-gezellig. Ik hoop, en weet eigenlijk wel, dat alle aanwezigen net zo hebben genoten als ik. Met hapjes die vakkundig, in twee door John meegebrachte Airfryers, werden verhit tot een dusdanig niveau dat je, zeker aan het eerste hapje, gegarandeerd een blaartje in de mond zou moeten afblussen met een drankje waardoor je dat drankje ook altijd direct onder handbereik moest hebben.

Recept

En dat veroorzaakt kennelijk gezelligheid. Als vanzelf. Je zou er zo een mooi recept voor kunnen schrijven.

  • Zet een aantal leuke enthousiaste mensen, bij voorkeur met met een zelfde doelstelling of gespreksonderwerp, bij elkaar in een ruimte van voldoende formaat;
  • Begin de avond met een bodempje, koffie of thee;
  • Zet zoutjes en pinda’s onder handbereik voor iedereen;
  • Gooi er daarna, van tijd tot tijd en vooral met regelmaat, wat lekkere hapjes in;
  • Blus deze telkens af met een voldoende aantal, ook weer gewaardeerde, drankjes;
    Wees met de laatste drie ingrediënten niet te karig. Een Dajaks clublid heeft een redelijk grote, tot zeer grote maaginhoud en raakt dus niet snel verzadigd;
  • Al naar gelang er mensen aanwezig zijn, die de andere dag gewoon weer aan het werk moeten, kun je erop rekenen dat rond 11:00 uur de eersten zich aanmelden voor vertrek. Daarna loopt de ruimte langzaamaan leeg tot zo rond 24:00 (00:00) alleen de opruimers nog resten, waarna om 00:30 de laatste gasten, de horecavertegenwoordiger en de gastheer zich naar huis begeven.

Een mooi recept voor een mooie bere-gezellige (tijdelijke) afscheidsavond.

Ik wil hierbij alle aanwezigen nogmaals hartelijk bedanken voor de gezelligheid, het plezier, de gesprekken en bovenal het lachen. Het was mij een waar genoegen waar ik tenminste een half jaar lang op zal moeten teren, Stroomafwaarts over de Donau.

luxetlibertas
Licht en Vrijheid

Ik heb jullie gisteren allemaal ene plekje in mijn hart gegeven en neem je in gedacht mee. Ik hoop dat ik tijdens mijn Donau Experience er ook in zal slagen om mijn blog bij te houden. Invoeren van tekst via mijn mobiele telefoon zal wel de nodige beperkingen opleveren maar dat zien we dan wel. De frequentie zal echter wel afnemen, om dezelfde reden. Daarbij komt dat ik in de eerste plaats op reis ga om te ont-moeten (moet niets).
Ook mijn ontmoetingen (mensen) zullen mijn tijd in beslag nemen en het bekijken van alle dingen die, in mijn ogen, het bekijken waard zijn langs de fenomenaal mooie rivier de Donau zal wel het meeste van mijn tijd absorberen. Zelfs zoveel dat heel mijn gevoel voor tijd, zo dat nog aanwezig was, ook zal worden verloren.

gift_box_formimagesReken dus maar nergens op.

Ik hoop dat je elk bericht, wat ik op mijn blog zal posten, zult ontvangen als een onverwacht presentje, een cadeautje voor jou van mij.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s