Middle of nowhere

Nog maar 93 kilometer naar de Zwarte Zee

Schermafbeelding 2017-04-05 om 23.01.20Mijn, waarschijnlijk, laatste ‘Donauteur’ vandaag, heeft me op een prachtig mooie plek gebracht en achtergelaten. In het ‘midden van helemaal niks’ maar tegelijkertijd een plek waar alles is wat we hier zo node missen, een overrompelende, paradijselijke natuur.

Bedenk dat ik hier op een plek beland ben zonder alles wat wij normaal gesproken in Nederland wel tot onze beschikking hebben.

Wij kunnen zelfs niet eens meer bedenken wat wij allemaal wel hebben. Daar is niks van dat alles. Geen drinkwater, elektriciteit, gas, gsm, niks van onze luxe die wij al zo doodnormaal zijn gaan vinden. Maar een overvloed aan luxe, die alleen de natuur kan bieden, is overal in ruime mate aanwezig. Overweldigend, denk ik.

Solitair

075cee2246c48645dcdc05697c12ca0cEenzaamheid, afzondering, geen tijdsbeeld, geen haast, niets wat je nog te wensen hebt of zou kunnen hebben. Wanneer je niets hebt wordt alles veel eenvoudiger. Je hoeft dan ook niet, voor je op pad gaat, te denken aan je telefoon, je autosleutels, je portemonnee, etc. Dat is toch gemakkelijk.
Je hebt niks en je kunt dus ook niets meenemen maar ook niets vergeten.
Aan de andere kant mag je alles vergeten zonder dat iemand je vergeetachtig al noemen.

Lost

woordenIk ben inmiddels een beetje ‘lost’ in het bedenken van woorden en superlatieven om uit te leggen wat ik denk dat ik niet, en wat ik daar juist wel ter beschikking zal hebben.
Juist daarom ook wil ik daar naar toe. Omdat ik niet kan bedenken hoe het zal voelen of hoe ik dit zal gaan beleven wil ik daarheen, juist om te beleven wat het voor me zal betekenen. Wanneer ik daar in werkelijkheid ben hoop ik onder woorden te kunnen brengen en voor jullie te kunnen beschrijven in woorden hoe het voelt en hoe ik dit beleefd heb. Hier en nu lukt dit me absoluut niet. Maar dat het een mooie belevenis zal zijn, daar twijfel ik geen moment aan.

Telecommunications. Satellite : IRIDIUM NEXT constellationIridium tracking

In deze Donaudelta ben ik verstoken van gsm verbinding (wat een luxe), er zijn hier over land geen wegen dus ook geen gsm masten, alleen vaarwegen, kreken, heel veel kreken en meertjes en meren, heel veel meren.

5746804_saDaarom zal in dit gebied mijn Garmin InReach Explorer®+ pas echt zijn nut kunnen gaan bewijzen. Dit apparaat bied mij, daar in het bijzonder, de enige mogelijkheid om, via een stelsel van Iridium satellieten, nog contact te kunnen maken met de buitenwereld. Overigens zal ik dit toestel pas gaan gebruiken wanneer ik beslist contact met de buitenwereld nodig heb, alleen voor noodgevallen dus.

global_coverageMet Willy, mijn lieve vrouw, zal ik natuurlijk, via dit systeem, wel regelmatig een berichtje uitwisselen zodat ze gerust kan zijn over mijn welbevinden en vorderingen.

Overigens staat het toestel gedurende mij gehele reis ingeschakeld. Het verzamelt elke 30 seconden al mijn bewegingen en stuurt die elke 10 minuten, via de satellieten naar het internet zodat een aantal personen altijd kunnen zien waar ik me op dat moment bevind. Zou ik de SOS knop moeten gebruiken dan wordt onmiddellijk een alarmopvolging ingeschakeld bij de, wereldwijde opererende organisatie, GEOS International die, wanneer nodig de gewenste hulp naar me toe stuurt of zelfs, in onverhoopte gevallen, voor een evacuatie kan zorgen.
GEOS-RAFDesnoods per helikopter. Een soort verzekering dus ook die ik net als al mijn andere verzekeringen wel heb aangeschaft maar niet verwacht of hoop te hoeven gebruiken.

Nog maar een paar dagen nu

Nu, nog maar een paar dagen voor vertrek wordt ik zo ontzettend nieuwsgierig en ben ik zo benieuwd naar mijn Donau Experience, Stroomafwaarts over de Donau, dat ik het bijna niet meer kan uithouden thuis. Natuurlijk moet ik nog even geduld oefenen en rustig nadenken, restjes inpakken, bedenken of ik werkelijk aan alles heb gedacht en verder, afwachten, nog lang afwachten.

Geduld Willem, de tijd tikt wel door.
ActieLogo_MLDS_RGB_HR01
Schermafbeelding 2017-04-06 om 00.18.02

4 comments

  1. Het komt steeds dichterbij ik kan me zo voorstellen hoe je je zou kunnen voelen. Spanning, de uitdaging, jezelf tegen komen, genieten, leren en nog zoveel meer. Je gaat een bijzondere reis maken en het zal niet altijd makkelijk zijn, maar ik denk dat als er momenten zijn dat het gewoon echt niet meer gaat, sta dan even stil bij jezelf, kijk om je heen naar waar jij je op dat moment bevind. Neem even een klein moment van rust en haal diep adem en bedenk dan dat waar jij mee bezig bent iets unieks is. Je doet iets moois voor andere mensen, maar het meest belangrijkste is dat jij nu bent begonnen aan die droom waar je het 2 jaar geleden al over had. Het gaat je lukken!!! Geniet er van, van alles!!!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s