De geit is gemolken

Too much

_93772512_mediaitem93772511
De geit is gemolken!

Vanmorgen plaatste mijn goede vriend samen met zijn lieve vrouw een enorme ‘Donautie’. Dit deed me, als het ware met een snelle speedboot in volle planee, in de Zwarte Zee belanden. “Sacalinu, here I come!”
En juist deze mensen ga ik aanstaande zondag in Donaueschingen ook nog zien omdat zij het plan hebben opgevat om me daar bij mijn vertrekpunt te komen uitzwaaien. Ik ben bang dat dit een heel emotionele ontmoeting zal worden met deze fantastische ‘Donauteurs’. Toen ik hun ‘Donautie’ doorkreeg schoot er al en brok in mijn keel dus dat beloofd wat. Ik vraag me tegelijk ook af of Tena ook absorptieartikelen levert bij emotionele incontinentie.

sendthumb_normal.asp

Vrienden

17620133_1447216171987912_3050760056660627939_o
Goud waard, zulke vrienden

Wanneer ik een beetje van de shock ben bijgekomen gaan we ’s avonds maar eens lekker uit eten in een restaurant waar ik tussen Kerst en Oudjaarsdag ook met mijn vrouw was.
Niet als beloning voor hun ‘Donautie’ maar gewoon vanwege een goede vriendschap. Goud waard, zulke vrienden.

Gezelligheid

En natuurlijk voor de gezelligheid die, net als ik inmiddels, geen tijd kent.
En omdat het leven één groot feest is wanneer je er aan werkt, hard aan werkt. Leven is tenslotte een werkwoord.

Gras

Gisteren nog zag ik ergens een mooie tekst voorbij komen. Het was zoiets van:
“Wanneer het gras groener is bij de buren, wordt het hoog tijd daar verandering in te gaan brengen.” En zo is het ook natuurlijk.

Groener gras en buren

imagesOverigens ben ik er van overtuigd dat de oorzaak van het groener gras bij de buren te maken heeft met het standpunt van de beschouwer, de kijkhoek dus. Probeer, je eigen, gras maar eens een keer recht van boven te bekijken. Zeer waarschijnlijk dat je alleen de topjes van het gras ziet met daartussen veel bruine of zwarte aarde.
Neem nu wat afstand van het zelfde stukje eigen gras en nu kijk je er dus schuin tegenaan. De aanblik van de aarde is verdwenen en alles lijkt groen.
Bedenk dat dit ook zo ongeveer de kijkhoek is van waaruit jouw buren naar jouw gras kijken. Ook zij zullen jouw gras groener beoordelen dan hun eigen zielige gazonnetje.

Hoe nu verder

Gelukkig mag ik nu bijna op reis. Een mooie reis vol avontuur, verrassende ontmoetingen, veel varen, veel zien, veel beleven en wellicht ook nog wel tegenslagen op mijn Donau Experience, Stroomafwaarts over de Donau. Dat hoort er allemaal bij!
“That’s Life! What could go wrong?”
Van de Maag Lever Darmstichting ontving ik nog het volgende bericht.

Beste Willem,

Gefeliciteerd! Je bent erin geslaagd om het streefbedrag van € 2.888 met je actie op te halen. Een enorme prestatie.

Gefeliciteerd

Met jouw actie heb je bijgedragen aan onze missie: het voorkomen en bestrijden van spijsverteringsziekten én het verbeteren van de kwaliteit van leven en de toekomst van buikpatiënten.

Ben je nog niet klaar en wil je nog verder gaan met fondsenwerven? Tip: verhoog je streefbedrag! Log daarvoor in op je actiepagina Bekijk actiepagina.

Met vriendelijke groet,

Team Vrijwilligers
Maag Lever Darm Stichting
033-7523500

Streefbedrag verhogen?

Na dit bericht vraag ik me af of het ethisch verantwoord is om het initiëe streefbedrag te verhogen. Daar moet ik echt even over nadenken. Mag ik dat zomaar doen?
Verlochen ik hiermee niet mijn lieve ‘Donauteurs’?
De ene kant van mijn hersenen zegt: “Streefbedrag behaald, einde oefening.” terwijl de andere kant schreeuwt: “Je moet toch ook nog terug? En dat is ook een enorme prestatie wanneer je dat gaat lukken. Dat zijn nog veel meer kilometers al zit je dan niet in je kano. Verhogen dat streefbedrag!” Tsja, zo gaat het al even tegen elkaar op.

Wat vinden jullie dat ik zou moeten doen om mijn actie ethisch verantwoord te houden?
Mijn initiële streefbedrag verhogen of de actie stoppen?

Plaats een reactie met daarin je mening zodat ik wat ondersteuning krijg van jullie waardoor mijn beslissing me hopelijk wat gemakkelijker zal vallen.

Bij voorbaat mijn hartelijke dank!

6 comments

 1. Willem, van harte gefeliciteerd met het bereiken van deze eerste mijlpaal, toch weer een zorg minder zo net voor de start!

  Ik zou me verder geen zorgen maken als je het streefbedrag wil gaan aanpassen, het dient uiteindelijk een heel mooi doel.

  Tenzij je dan ook stroomopwaarts moet gaan peddelen……, je hebt al uitdaging genoeg denk ik zo!

  Groet,
  Martin

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Willem, het streefbedrag is bereikt! Dat was het doel, die geit is gemolken en daar mag je trots op zijn. Als je het bedrag zou verhogen doe je dat puur voor de stichting. Mooi toch?

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s