De Rijn-Main-Donau Waterweg

Afstanden

Met een totale lengte van 2845 kilometer, is de Donau, na de rivier de Wolga, de tweede langste rivier van Europa. Bijna 2.415 kilometer van de rivier (van Kelheim naar Sulina) zijn bevaarbaar. De Donau stroomt door tien oeverstaten op zijn weg van het Zwarte Woud (Duitsland) naar de delta in de Zwarte Zee (Roemenië en Oekraïne) en is de meest internationale rivier ter wereld.
2009-09-10_2er_Verband_Wien__c__via_donauDoor de opening van het Main-Donaukanaal in 1992, heeft de Rijn-Main-Donau waterweg in totaal 14 Europese landen met elkaar verbonden. De totale lengte tussen de monding van de Donau in de Zwarte Zee en het punt waar de Rijn uitmondt in de Noordzee is 3504 kilometer. De verbinding tussen de Rijn-Main en de Donau is gerealiseerd door middel van het 171 kilometer lange Main-Donaukanaal.

De totale lengte tussen de monding van de Donau in de Zwarte Zee en het punt waar de Rijn uitmondt in de Noordzee is 3504 kilometer.

Geen transportkosten worden geheven voor het verkeer op de internationale wateren van de Donau en de Rijn. Echter, er moet wel een vergoeding worden betaald voor het verkeer op de Main-Donaukanaal (Duitsland) en de Donau-Zwarte Zee-kanaal (Roemenië). Dit ten gevolge van het feit dat de laatste twee, nationale waterwegen zijn die, niet zijn onderworpen aan de bepalingen in het Verdrag van Belgrado van 1948. Dit verdrag is het beginsel van de vrije vaart op de Donau voor alle koopvaardijschepen die de vlag van de Donau oeverstaten voeren.

Schermafbeelding 2017-04-06 om 18.04.24

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZou het na deze opsomming van feitelijke afstanden logisch zijn om mijn  initiële streefbedrag, op mijn actiepagina van de Maag Lever Darmstichting, te verhogen met de afstand die ik, in het meest gunstige geval, zou moeten afleggen om weer terug naar huis te reizen?

Even rekenen

De gehele waterwegverbinding tussen de Zwarte- en de Noordzee, zo hebben we zojuist gelezen, is 3504 kilometer. Natuurlijk behoef ik niet helemaal door naar de Noordzee dus we kunnen er een aantal kilometers aftrekken.
Daarom ga ik ervan uit dat ik de afstand van Sliedrecht tot de Noordzee niet behoef te reizen. Deze afstand heb ik berekend en die komt uit op 30,6 NM (= 56,67 km).

Wanneer we vervolgens uitrekenen: 3504 – 56,67 = 3447,33, wat netjes afgerond uitkomt op 3450 kilometer terug naar huis over het water.
Tel ik daarbij het initiële streefbedrag (2888) op dan maakt dit een nieuw streefbedrag van 6338. Omdat ik zojuist een beetje naar boven heb afgerond lijkt het me alleszins redelijk om nu weer iets naar beneden af te ronden. Om hier nu ook een mooi getal van te maken stel ik het getal 6336 voor.
Mijn voorstel is dus om ons nieuwe streefbedrag in te stellen op € 6336, =

Omdat ik hier nog een beetje onzeker over ben wil ik graag via een reactie, zie  hieronder, van jullie lezen wat je daarvan denkt. Is mijn voorstel voor een nieuw streefbedrag redelijk of moet ik mijn actie staken en me alleen maar richten op het voltooien van mijn Donau Experience, Stroomafwaarts over de Donau?

Bij voorbaat mijn hartelijke dank voor je mening.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s