Möhringen

In Möhringen wordt me heel veel duidelijk over wat men nu precies onder Donauversikkerung verstaat. 

Er staat domweg geen of bijna geen water. Ook nu niet. Ik sleep me ongans met m’n kano aan een lijntje achter me aan. De krassen op de bodem hebben inmiddels een, bijna mooi, wit streepeffect. Gelukkig, zo is me voorspelt wordt het na Teutlingen beter. Vanaf daar gaan ook andere rivieren water leveren en belooft het weer een normaal bevaarbare rivier te worden. Eerst nog even een paar stuwen overdragen maar daarna komt het goed.

Zojuist bij het messwehr net voor Möhringen een boerin, Susi, gesproken die haar weiland aan het slepen was. Op dat weiland mag ik de nacht doorbrengen in gezelschap van een beverfamilie. Hoe leuk is dat.

Ook wist ze dat ik contact moet opnemen met de burgemeester van Teutlingen, Willi Kamm, een authoriteit aangaande de Donau en mede verantwoordelijk voor de site: black-to-black.de

Kijk er maar eens naar. Het is in het Duits maar valt wel te lezen en te begrijpen.  In hoofdzaak gaat het om de beweging van het ZWARTE Woud naar de ZWARTE Zee. Willi schijnt me daar alles over te kunnen vertellen. Susi zei dat, wanneer ik contact met hem opnam, maar moest zeggen dat ik contact moest opnemen van “Susi mit die grünen tractor.” Hij zou dan precies begrijpen wat ik van plan was. 

Nou dat ga ik in de komende dagen maar eens proberen dan. Eens kijken wat het me oplevert. 

Omdat ik nog niet zo in de flow zit en heel hard moet werken om die verduvelde Donauversikkerungen door te worstelen ben ik nog niet in staat geweest een verhaaltje te maken over de leuke start die mijn vrienden voor me hebben verzorgt. 

Hopelijk kan kan ik dit later nog vertellen. Het is nu veel drukker dan ik gedacht had en het dagritme moet nog groeien. 

11 comments

 1. Willem, Willem, ik heb met je te doen. Hopelijk mag je deze ellende snel achter je laten en kun je op de Donau varen in plaats van klunen. Het verbaast me overigens dat je, ondanks de lage pegel, meteen al van start bent gegaan. Stoer man! Houd moed Willem, wij blijven intussen de weergoden aanroepen!

  Liked by 1 persoon

  • Komt goed Jan! Natuurlijk had ik kunnen wachten maar de Donau riep me: “Straks heb ik nog minder water!” Trouwens heb ik, volgens zeggen, nog geluk. Normaal staat er in deze tijd helemaal geen water. Hoe mooi is dat dan weer!

   Like

 2. Ik hoop dat je een beetje goed hebt geslapen samen met de bever familie :). Nog maar net op reis en je maakt al van alles mee!, Ik hoop dat je snel verder kunt met kanovaren ipv je kano achter je aan te slepen, zo dat moet best pittig zijn. Heel veel succes en dat dit niet lang gaat duren..

  Liked by 1 persoon

 3. Willem,

  Leuk verhaal, deze week gun ik je alle regen maar vanaf vrijdag even droog want dan gaan we naar de Ems. Wij zijn geen doorgewinterde bushcrafters dus graag droog.
  Het ga je goed, doe Susi de groeten van me.😂

  Liked by 1 persoon

 4. Hallo Willem, leuke verhalen,maar ik hoop toch voor je voor meer water onder de kiel.
  Misschien nu een afspraak maken met de burgervader.
  Succes met je droom Gr Raymond.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s