Paklijst

Wat neem ik allemaal mee?

De duvel en z’n ouwe moer zeggen we weleens. Inmiddels heb ik een lijst van zo’n 308 verschillende artikelen. Dat valt nog wel mee want het betreft een selectie uit een totale lijst van 564 artikelen. Dit betekent dat ik nog maar liefst 256 artikelen thuis laat.
Valt echt wel mee dan toch? Kennelijk heb ik geen gehoor kunnen geven aan de stelling: “Wat je thuislaat is meegenomen.”

Alles wordt verpakt in:

  • Aluminium kist (84 ltr.); vooral bestemd voor hardware zoals potten, pannen, bestek, branders etc.
  • Ortlieb waterproof duffel (110 ltr.); met toilettas, kleding, boeken, noodrantsoenen (10 stuks, vriesdroog), de heuptas en puckel wanneer deze niet worden gedragen.
  • Gill waterproof zak (10 ltr); kleine spullen die binnen handbereik moeten zijn, zoals de thermosfles en koffiemolen met toebehoren.
  • Sea To Summit waterproof puntzak (2 stuks – 35 ltr.); deze tassen worden in de boeg en het hek van de kano vervoerd en zijn gevuld met slaapbenodigdheden, slaapzak e.d. (STS-1) en kampeerbenodigdheden, tent, hangmat, tarps e.d. (STS-2)
  • Puckel (20 ltr); als boodschappentas die overal meegaat wanneer ik eropuit trek.
  • Heuptas (diverse kleine opbergtasjes rond de gordel); ook deze tas gaat mee wanneer ik eropuit trek. Bevat de meeste kostbaaarheden en dergelijke.

Op en in de kano wordt er natuurlijk ook nog het een en ander opgeborgen. Naast alle bovengenoemde tassen en kist bevindt zich op het bovendek:

  • een zonnepaneel van 40 Watt; verbonden is aan een Solarlader en Accu van 12 volt en 7 Ah. Deze accu zal in de nacht al m’n elektronische apparatuur opladen;
  • een GPS apparaat; om bij te houden welke hindernissen ik tegemoet vaar maar ook welke leuke plaatsen ik onderweg tegen kom;
  • een Tracking Device; die mijn route logt en deze punten via satelliet naar het internet verzendt, zodat het thuisfront kan bijhouden waar ik ben geweest. Dit toestel heeft tevens de mogelijkheid om, via satelliet, tweezijdig tekstberichten te verzenden en mij ook in een onverhoopt geval in staat stelt om een SOS-bericht te verzenden zodat ik kan vragen om hulpverlening of zelfs evacuatie mocht dit noodzakelijk zijn.

Natuurlijk verwacht ik niet hiervan gebruik te moeten maken maar ik zie het als een vorm van verzekering. De internationale organisatie GEOS draagt de zorg voor deze vorm van hulpverlening. Natuurlijk sluit ik hierbij ook nog een Lang Op Reis (LOR) verzekering af om de eventuele ongedekte kosten te kunnen afdekken.

Verder gaat er natuurlijk mee:

  • Gatz Yoho, zwemvest, peddel, zadel met knieplaat, persenning (dekzeil), noodpeddels (koppelbaar), landvasten (voor en achter), pikhaak, kanotransportkarretje, hoosvaatje, grote spons, spanbanden.

Zoals al gezegd, reken ik er niet op noodhulp nodig te hebben en ik hoop van harte dat dergelijke problemen me bespaard zullen blijven. Dat deze reis maar een gigantisch mooie aaneenschakeling van geweldige ontmoetingen en belevenissen mag worden.

Daar ga ik in ieder geval heel erg mijn best voor doen maar boven alles ga ik genieten.
Met deze hoeveelheid en kwaliteit van equipment moet dat gaan lukken.